Skip to main content

Q-fog

Q-fog: Ett mobilt sprinklersystem som räddar liv

Q-Fog har varit ledande inom mobila sprinklersystem sedan 2007, och deras ursprungliga modell har räddat liv och egendom från dödliga bränder. Med över 2900 enheter levererade till Skandinavien och Nederländerna har de etablerat sig som marknadsledare inom brandskydd.

Deras senaste innovation, Q-Fog 2.0, tar mobila brandskydd till nästa nivå med högtrycksdimma. Nu kan kunder beställa enheter som skyddar ett till fem rum, vilket ger kostnadseffektiv och heltäckande brandskydd för upp till tre rum och kök, inklusive hallen, med endast en enhet.

Den första modellen har genomgått rigorösa tester av tredjepartsorgan enligt norska DSBs och Räddningsverkets riktlinjer för ”Lätt monterbara automatiska släcksystem”. Version 2.0 upprätthåller samma höga standard och har testats enligt LPS1655 för att säkerställa optimal prestanda och tillförlitlighet

Q-fog
Q-fog

Q-Fog 2.0 Mobil sprinkler

Uppgraderat brandskydd för framtiden, komplett med inbyggd batteribackup och kommunikationsmodul för både tekniska och akuta larm.

Med möjlighet att ansluta upp till fem munstycken kan en basenhet nu skydda alla rum i en tre rum och kök-lägenhet, och mycket mer.

Inbyggd batteribackup och uppkoppling
Installeras i rum upp till ca 25 m² (1 till 5 rum)
Dimsprinklerteknik (vattendimma) med högtryck
Enkel att flytta till annat rum vid behov
CE-märkt
Detekterar både rök och värme
Låg installations- och driftkostnad
Kan anslutas till flera olika larmsystem
Minimala vattenskador
Testad enligt LPS 1655

Teknisk info

Kraftförsörjning Stickpropp i vägguttag 110-230V
Batterier 3st 12V 28AH (bly-syra)
Detektering Rök och värme
Driftstid
Skyddsarea/volym(verifierad yta/volym i tredjepartstest)
15 minuter
25 m² / 60 m³
per munstycke (max 5)
Vikt 65 kg (exkl. vatten och batt.)
Mått Bredd 485 mm. Djup 300 mm
Höjd 2070 – 2450 mm
Släckvätska 120 liter vatten
Installation Stickpropp, tippskydd + detekto
Q-fog

Anpassas och installeras utifrån behov

I de fall där våra kunder eftersträvar andra prestandanivåer än de som standardutförandet erbjuder, kan vi genomföra flera anpassningar för att göra den mobila sprinkleren lämplig för en mängd olika miljöer.

I sitt ursprungliga utförande är Q-Fogs portabla enhet optimal för ett typiskt rum i en bostad. Men vad händer om rummet som ska skyddas inte följer standarden? Lågt i tak, avskärmande mellanväggar eller andra hinder… Inga problem! Vår modell 2.0 kan utrustas med individuellt styrda munstycken (max 5 st), vilka kan placeras för att ge optimalt skydd i nästan alla typer av rum. På så sätt kan även flera rum skyddas separat med samma grundsystem.

Kontakta oss redan idag

Få den bästa och säkraste lösningen för brandskydd med minimal risk för skador på människor och egendom med vår hjälp. Kontakta oss så berättar vi mer!

Har du frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta mig!

Tord Jansson, VD

Ring mig!