Skip to main content

UTRYMNINGSÖVNING

UTRYMNINGSÖVNING UTBILDNING

I ert systematiska brandskyddsarbete ingår det att alla personer i verksamheten får öva sig på att utföra en utrymning. En utrymningsövning eller en brandövning som många kallar det, kan ske på många olika sätt. Antingen kan du ha en grundläggande utrymningsövning, antingen annonserat eller oannonserat, eller så kan du ha en mer teoretisk utbildning kring hur det ska gå till innan den praktiska övningen. Alla verksamheter tjänar på att regelbundet utföra utrymningsövningar för att vara säker på att alla vet vad de ska göra och vart de ska om en utrymning måste ske. Det är också viktigt att de olika roller som finns i brandskyddsarbetet får en chans att öva på dessa.

UTRYMNINGSÖVNING

Vi på Iprevent kan erbjuda er att sätta samman en utrymningsövning som passar just era behov, oavsett storlek och typ av verksamhet. Det är viktigt för att ni ska få en uppfattning om hur lång tid utrymningen skulle ta, samt hur man bäst lägger upp denna. Följande kan ingå vid en övning med oss på Iprevent:

  • Utrymning
  • Rökläggning
  • Information
  • Dokumentation av övningen

Genom att regelbundet ha utrymningsövningar kan ni vara säkra på att alla i verksamheten känner till utrymningsplanen samt håller sina kunskaper kring utrymning färska. Våra övningar tar ungefär 2 timmar och kan anpassas efter antal deltagare i er verksamhet.