Skip to main content

TRUCKUTBILDNING

TRUCKUTBILDNING

Arbetsmiljöverket föreskrift användning av truckar, AFS 2006:5 (https://www.av.se), säger att den som kör truck måste ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper. Eleven ska ha en kompetens som motsvarar de kunskaper och färdigheter som enligt körkortslagen krävs för att få körkort.

En nödvändig utbildning för alla som använder truck i arbetet – oberoende av om det är tillfälligt eller det är en heltidssyssla. Kursen ger grundläggande kunskaper och färdigheter för truckförare. I utbildningen ingår även säkerhetsfrågor och tillsyn av trucken. Utbildningen följer TLP10 – den läroplan som är fastställd av arbetsmarknadens parter.

Efter godkända prov får eleven ett truckförarbevis och utbildningsintyg

Kursen arrangeras hos uppdragsgivaren eller i lokal nära er.

Vi utbildar i Truck A, Truck B, Truck A+B samt Truck C

REPETITIONSUTBILDNING TRUCK

Arbetsmiljöverket föreskrift Användning av truckar, AFS 2006:5, säger att den som kör truck måste ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper. Eleven ska ha en kompetens som motsvarar de kunskaper och färdigheter som enligt körkortslagen krävs för att få körkort.

Repetitionskursen är till för dem som redan har gått en grundkurs för truckförare, och som behöver uppdatera sina kunskaper och finslipa sin körteknik.

UPPLÄGG:

Kursen baseras på TLP10 och utgör ett koncentrat av vår grundkurs. Samma sak gäller för det utbildningsmaterial som används.

Huvuddelen av kursen ägnas åt en genomgång av de viktigaste teoriavsnitten. Säkerhetsfrågorna intar en central plats.Kursen innehåller teoretiska och praktiska prov. Efter godkända prov får eleven ett utbildningsintyg.

ETRUCK

Vi vet vad som krävs. Med nya eTruck får du truckförare som inte bara kan, utan förstår. För att svara mot dagens krav måste truckundervisning inte bara effektiviseras – den måste få ett ännu tydligare fokus på säkerhet och ekonomi. Med vårt synsätt blir effekten tydlig. Och hur mycket sparas inte av en olycka som aldrig hände, en skada som aldrig uppstod?